tirsdag 12. oktober 2010

Levende fisk og harde poteter!

Etter mye om og men har vi flyttet over på eget hus, en brå overgang for enkelte, en befrielse for andre. Her bor vi altså ilag, og kokkelerer (vi prøver hvertfall). I dag skulle vi lage vår første middag alene, dette skulle vise seg å bli svært interessant! På menyen sto det laks, med poteter og agurksalat, noe vi i utgangspunktet trodde skulle bli en lett sak. Der tok vi feil.

Vi skulle tine fisken og la den derfor i varmt vann, vi tenkte ikke på å ta den opp før det hadde gått for lang tid. Fisken ble, tro det eller ei, nesten kokt i vasken, noe som ikke var helt heldig siden vi skulle steke den. Da vi endelig fikk kasta fisken på panna, oppdaget vi at potetene kanskje skulle vært satt på kok før vi stekte fisken. Laksen hadde begynt å bli rimelig slapp i fisken, så potetene ble liksom litt glemt i alt styret. Vi fikk omsider satt potetene på kok, og det roet seg på kjøkkenet.. For en liten stund i allefall.

De som hadde slakta fisken hadde gjort en jææævli dårlig jobb, for den spratt nemmelig på panna, noe som skremte oss litt. Midt i alt dette kokte jo selvfølgelig potetene over, og vi trippa egentlig rundt som noen forskremte høns. Omsider ble maten ferdig, potetene noe harde, men ellers var alt vel.

Slenger med noen bilder fra dagens middag.

                                                I kan stæke fesk i!
                                                          E kanj å kok potedes e!


Vi skulle laste opp flere bilder, men nettet ville ikke samarbeide. Så vi takker for oss i denne omgang, å vi håper at DU legger igjen en kommentar ;)

6 kommentarer:

  1. Korr artig at dokker har starta blogg!:)
    Vill å sjå den derr hoppanes fesken på plata! hehehe. Må no flir litt av dokker;)

    -Kamilla

    SvarSlett
  2. Du er jo flink å lage mat. Viktig at maten er tint først. Ha lav varme på plata, husk å slå på vifta og vask opp etterpå.
    Har du fått dæ samboer?

    SvarSlett
  3. Ja i he fått me samboær, men ikkje en sånn samboær..

    SvarSlett
  4. Åååååå, nå er jeg bra stolt av dere! Keep up the good work! Stooor klem!

    SvarSlett
  5. Jeg trodde jeg hadde lært deg alt om kjøkkenlivet.
    Hva skjedde?

    SvarSlett
  6. Hei Rune og Heidi!
    Ser at dere er kjempeflinke men mamma sier at dere må ikke glemme stearinlysene hvis dere forlater rommet. Har dere lappet sammen snømannen? Her høljeregner det.
    Hilsen Håvard og mamma
    Ønsker dere ei super helg.

    SvarSlett